tiistai 17. marraskuuta 2009

Paavi, pakanajumalat ja babylonialainen aurinkokultti Vatikaanissa

Dagon oli seemiläisessä mytologiassa keskeinen jumala, jonka foinikialaiset bysanttilaisen ensyklopedian mukaan identifioivat Kronokseksi eli Saturnukseksi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dagon


Dagon esitettiin kuvissa lähinnä kahdella tavalla:

näin...

tai näin...

Paavi mitroineen


Paavi ja kalajumala, kuin kaksi marjaa?

Kuten moni jo tietää, yksi paavin titteleistä, Vicarius Filii Dei (Jumalan pojan sijainen) on lukuarvoltaan roomalaisin numeroin 666. Yksi paavin virallisista arvonimistä on "Jeesuksen Kristuksen sijainen", ja kun antikristus tarkoittaa kirjaimellisesti "vastakristusta" tai "sijaiskristusta", siinä on jo itsessään peruste kutsua paaviutta antikristusinstituutioksi, oli kristinuskosta kaiken kaikkiaan mitä mieltä tahansa.

http://maallikkoapuri.blogspot.com/2009/10/vicarius-filii-dei-ja-666.html

Siinä jälleen yksi yhteys Saturnukseen, mistä päästäänkin kuvaan paavi Benedictuksesta Saturno-hattu päässään...
"Ovien jumala" Janus oli keskeinen jumala Roomassa ennen kristinuskon aikakautta. Janus avaa myös kalenterivuoden, sillä tammikuu on nimetty sen mukaan (Januarius, January...). Mytologian mukaan Janus kohtasi Kreikasta Italiaan paenneen Saturnuksen ja piilotti tämän. Tästä palkkioksi Saturnus antoi Janukselle kyvyn nähdä sekä menneisyyteen että tulevaisuuteen. Tämä yhteys näkyy myös siinä, että yksi Saturnuksen kuista on nimetty Janukseksi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Janus_(mythology)Myös paavilla on symboliset avaimet, omien sanojensa mukaan Pietarin tälle luovuttamat taivasten valtakunnan avaimet, mutta ne ovat käytännössä yhtä kuin Januksen ja Kybelen avaimet:

Kun hänestä oli pakanoiden keskuudessa tullut Januksen ja Kybelen edustaja ja siten oikeutettu pitämään hallussaan näiden avaimia, paavi katsoi, että jos onnistuisi saamaan kristityt uskomaan, että vain Pietarilla oli avainten valta ja että hän olisi Pietarin seuraaja, niin näiden avainten esittely pitäisi yllä petosta, ja siten Rooman kaupungin maallisen arvovallan kuihtuessakin hänen oma arvovaltansa Rooman piispana tulisi vahvemmaksi kuin koskaan.

http://www.piney.com/His61.html

Tässä valossa onkin jo helpompi ymmärtää, mistä nimike kardinaali juontaa juurensa, sillä se on johdettu latinan kielen sanasta "cardo", joka tarkoittaa "ovensaranaa".

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kardinaali#Nimitys_kardinaali

Paavin vaakunassa toinen avain symboloi valtaa taivaassa ja toinen maan päällä, siis yhdessä ne kuvaavat paavin hengellistä ja maallista valtaa.Unhived Mind

Oletteko huomanneet, että Pietarinaukio on lintuperspektiivistä avaimenreiän näköinen?


Mahtaako symboloida sitä, miten Vatikaani pitää holveissaan tiedon muinaisista mysteereistä, ihmiskunnan perimmäiset salaisuudet? Huomatkaa myös kahdeksansäteisen tai -puolaisen pyörän symboliikka, joka on kuvannut ainakin Saturnusta ja auringonjumalia. Myös buddhalaisten elämänpyörässä on usein kahdeksan puolaa. Aukion aurinkopyörän keskellä on vieläpä Egyptistä tuotu obeliski. Obeliskit symboloivat fallosta ja niitä pystytettiin muinaisessa Egyptissä auringonjumala Ran kunniaksi.

http://www.wikicompany.org/wiki/911:Occult_symbolism#Obelisk

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ra


Babylonialainen tähti- ja aurinkokultti näkyy myös katolisen kirkon ja paavin suorittamissa menoissa. Alla paavi Johannes Paavali II monstranssin kanssa, tätä kuvaava Vatikaanin teettämä mitali ja Babylonian auringonjumalan, Shamashin symboli.Tässä sama symboli on esillä paavi Johannes Paavali II:n juhlistaessa eukaristiaa:http://biblelight.net/verita.htm
http://biblelight.net/wheel.htm

lauantai 14. marraskuuta 2009

Katolisen kirkon Jeesus ja Maria - Saturnus ja Venus?

Jeesuksen syntymäpäivä

Tiedämme jo sen, että Saturnus oli Rooman kultuurissa keskeisin jumala ja että sen nimi Babyloniassa oli STUR (= 666 gematriassa), samoin sen, että katolinen kirkko otti sen kunniaksi talvipäivänseisauksen aikaan järjestetyn Saturnalia-juhlan omakseen vain nimeten sen jouluksi ja siirtäen sen muutamaa päivää myöhemmäksi 25. päivään joulukuuta. Voiko se Raamatun perusteella edes olla Jeesuksen syntymäpäivä?

Miten ihmeessä tämä juhla [Kristuksen syntymäjuhla, joulu] yhdistettiin joulukuun 25. päivään? Raamatusta ei löydy sanaakaan Hänen täsmällisestä syntymäpäivästään tai vuodenajasta, jona Hän syntyi. Mitä siinä sanotaan viittaa siihen, että syntyi Hän minä ajankohtana tahansa, se ei voinut olla 25. joulukuuta. Silloin kun enkelit ilmoittivat Hänen syntymästään Betlehemin paimenille, he laidunsivat lampaita yötä vasten niityillä. Toki Palestiinassa ei ole yhtä karu ilmasto kuin tässä maassa [Skotlannissa], mutta myös siellä huomattavan lämpimistä päivistä huolimatta yön kylmyys on joulukuusta helmikuuhun hyvin pureva, eikä Juudean paimenilla ollut tapana laiduntaa lampaitaan niityillä lokakuun lopun jälkeen.


http://www.piney.com/His31.html


Jeesuksen kuvat

Tässä Jeesus heksagrammin tai Saturnuksen tähden sisällä


Jeesus ja Saturnuksen rengas?Jeesus ja aurinko?Miksi kristityiksi itseään mainostavat kirkot (kuten Suomen luterilainen kirkko) ylipäätään käyttävät niin paljon Jeesuksen kuvia, kun Raamatun alkuperäisissä kymmenessä käskyssä tämä nimenomaan kielletään:

2. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat; mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni.


http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raamattu%20ja%20katekismus


Neitsyt Marian palvonta

Neitsyt Mariasta ei Raamatussa mainita juuri muuta kuin, että hänen puolisonsa oli Joosef ja että Pyhä Henki hedelmöitti hänet. Silti hänet on katolisessa kirkossa nostettu todella suureen asemaan ja palvonnan kohteeksi, ja hänen kunniakseen jopa vietetään "perisynnittömän sikiämisen päivää". Marian palvonnasta kertovat myös otteet paavi Pius XII:n kiertokirjeestä vuodelta 1953:

... ei ole mitään suloisempaa, mitään kallisarvoisempaa kuin palvella, syvästi kunnioittaa, rukoilla ja ylistää palavalla tunteella ilman perisynnin tahraa siinnyttä Jumalan äitiä.

Mutta mistä... löytyy kirkko, jossa palvellaan Jumalan neitsytäitiä suuremmalla hartaudella...

Mutta olkoon tämä pyhä Rooman kaupunki ensimmäisenä näyttämässä esimerkkiä, tämä kaupunki, joka varhaisimmasta kristillisestä aikakaudesta lähtien palveli taivaallista äitiä, sen suojelijaa erityisellä hartaudella...


http://www.biblelight.net/worship_of_the_virgin_mary.htm

Mariaa sanotaan katolisessa kirkossa myös "taivaan kuningattareksi", joka on alunperin puhtaasti pakanallinen nimike, jota käytettiin ainakin Venus-planeettaa edustavista jumalattarista Inanna (Sumer), Ishtar (Babylonia) ja Astarte (seemiläiset) sekä egyptiläisestä jumalattaresta Isis. Näitä ja monia muita jumalattaria sanottiin myös "jumalten äidiksi" tai "äitijumalattareksi". Katolisessa kirkossa myös kuvat Mariasta ja Jeesus-lapsesta hänen sylissään ovat yleisiä. Äiti ja lapsi -kuvien palvonta oli yleistä mysteeriuskonnoissa ympäri maailmaa, ja sen alkulähde lienee Babyloniassa.

http://www.piney.com/His22.html
http://www.piney.com/His23.htmlNeitsyt Maria esitetään usein myös kuunsirpin (tai Venuksen sirpin) kanssa niin kuin muinaiset jumalattaret.

http://www.goines.net/Writing/venus.html


Diana, roomalainen kuun jumalatar


Entä "Pietarin" patsas Pietarinkirkossa? Se on todennäköisesti alunperin Jupiterin patsas, joka on vain nimetty uudelleen.


http://www.reformation.org/rockofages.html

perjantai 13. marraskuuta 2009

Saturnus, heksagrammi, 666 ja saatana

Numero 6 liittyy monella tavalla Saturnukseen, se on auringosta lähtien aurinkokunnan 6. planeetta, ja sen mukaan nimetty lauantai (dies Saturni, Saturday...) on nykyisen käytännön mukaan 6. viikonpäivä (raamatullisesti 7.). Sattumoisin sen nimessä nykymaailman merkittävimmässä eli englannin kielessä on myös 6 kirjainta (Saturn). Kummallisinta on se, että NASA:n julkaisemassa kuvassa Saturnuksen pohjoisnavalta näkyy kuusikolmion muotoinen kuvio.
Se on jo sinänsä kummallista, mutta vielä oudommaksi sen tekee se, että Saturnuksen symboli jo ammoisista ajoista on ollut heksagrammi, jota yleensä kutsutaan Daavidin tähdeksi ja josta useimmille tulee mieleen Israel ja juutalaisuus. Alkuperäinen juutalaisuuden symboli oli kuitenkin menora eli seitsenhaarainen kynttilä, ja kuusisakarainen tähti taas on alunperin ja edelleen okkulttinen symboli ja "Saturnuksen tähti".

http://www.wikicompany.org/wiki/911:Occult_symbolism_III#6-pointed_star

http://fi.wikipedia.org/wiki/Menora


saatananpalvojien käyttämä heksagrammiTeofisen seuran sinettivapaamuuraritunnusHeksagrammissa on siis kuusi sivua, kuusi kärkeä ja kuusi pientä kolmiota, joten siihen on tavallaan koodattu numero 666 eli pedon luku. Heksagrammi syntyy, kun laitetaan limittäin ylöspäin ja alaspäin osoittava tasasivuinen kolmio, jossa on tietenkin kolme 60 asteen kulmaa, ja kun 6 on 60:n desimaaliharmonia (ja numerologiassa 60=6+0=6), siitäkin tulee 666. Matemaattisesti 666 on 36 ensimmäisen kokonaisluvun (eli ruletin numeroiden) summa ja siten kolmioluku. Myös kuudesta ensimmäisestä roomalaisesta numerosta tulee summaksi 666:

D = 500
C = 100
L = 50

X = 10

V = 5

I = 1

----------
= 666


http://fi.wikipedia.org/wiki/666_(luku)
http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_the_Beast


Eteläisessä Babyloniassa puhutussa kaldean kielessä Saturnuksen nimi oli "Stur", jonka lukuarvo gematriassa on 666:

S = 60
T = 400

U = 6

R = 200

---------- 
= 666


http://www.piney.com/His75.html

Saturnus liittyy siis saatanaan pedon luvun kautta ja lisäksi Saturnus on esimerkiksi iirin kielellä "Satarn" ja xhosan kielellä "iSateni". Saatanan väri on tietenkin musta ja niin on myös Saturnuksen, jonka symboleita on myös musta neliö/kuutio. Saturnus on siis yksi saatanan vastineista.

http://www.atlanteanconspiracy.com/2008/07/saturn-satan-and-666.html


Uskoi sen olemassaoloon tai ei (itse agnostikkona en), tämä on hyvä painaa mieleen, kun näemme jatkossa, miten ja missä kaikkialla Saturnus vaikuttaa nykymaailmassa...

Katastrofismi, Saturnus-teoria ja myytin totuuspohja

Katastrofismi on oppi, jonka mukaan maapallo on käynyt läpi monia äkkinäisiä ja rajuja tapahtumia, jotka ovat muovanneet sen olosuhteita merkittävästi. Se oli vallitseva tieteellinen oppi aina 1800-luvulle saakka, ja siihen on paljon viitteitä muinaisessa planeettoihin ja niiden edustamiin jumaliin liittyvässä mytologiassa. Katastrofismilla oli kannattajansa myös 1900-luvulla, heistä tunnetuin oli Immanuel Velikovsky, jonka teoriat pyörivät sen ympärillä, että aurinkokunnan planeettojen ryhmitys oli hyvin erilainen vielä ihmisenkin aikana ja sen muutokset aiheuttivat mm. myyttisen vedenpaisumuksen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Catastrophism

http://www.varchive.org/itb/index.htm

Nämä ovat velikovskilaisten katastrofistien teesit pääpiirteissään:

1. Aurinkokunta oli aluksi kaksitähtijärjestelmä, muodostajina aurinko ja luultavasti Saturnus.
2. Ohi kulkeva pimeä tähti, eli Jupiter, tunkeutui järjestelmään.
3. Se törmäsi Saturnukseen tai hajoitti sen.
4. Osa tuon törmäyksen jäännöksistä muodostaa nykyisen asteroidivyöhykkeen.
5. Saturnus meni novaksi sen seurauksena.
6. Komeetat syntyivät sen seurauksena.
7. Venus-komeetta irtautui Jupiterista.
8. Osa Saturnuksen jäännöksistä lähestyi Maata ja aiheutti suolavetisen vedenpaisumuksen.

Tuo kuulostaa tietenkin erikoiselta, mutta muinaisessa mytologiassa Saturnus oli todella "planeettojen kuningas" ja jumalana suurin palvonnan kohde, mikä ei sovi sen nykyiseen asemaan aurinkokunnassa kaukaisena ja himmeänä kiintotähtenä. Kaldealaiset olivat hyvin eteviä astronomeja ja heidän päiväkirjoistaan kävi ilmi, että Saturnusta pidettiin planeetoista merkittävimpänä, vaikka esimerkiksi Venus ainakin nykyisellään on näkyvämpi ja loistaa tähtitaivaalla huomattavasti kirkkaammin. Saturnus oli Sumerissa Ninurta, seemiläisille El, Kreikassa Kronos ja Babyloniassa Shamash. Shamash tarkoittaa kumma kyllä myös aurinkoa, ja Saturnusta on myös sanottu "auringon tähdeksi" tai "aurinkotähdeksi". Vaikka on ilmiselvää, että Ra oli Egyptissä auringonjumala, jopa sekin on yhdistetty ptolemaiolaiseen aikaan Kronokseen eli Saturnukseen. Kaiken kaikkiaan sama toistuu useissa muinaisissa kielissä, eli Saturnus ja aurinko jakavat saman nimen. Tämä on kenties merkittävin syy, miksi katastrofistit ovat lähteneet kehittelemään teoriaa, että Saturnus on joskus ollut hyvin kirkas, jopa auringon kaltainen tähti.

http://www.catastrophism.com/texts/sun-and-saturn/
http://www.tresman.co.uk/harold/35light.htm
http://www.bearfabrique.org/Catastrophism/Saturn/aliensky.html
http://www.maverickscience.com/saturn.htm

Sekä Saturnusta että aurinkoa tarkoittanut Shamash kuvattiin muinaisessa taiteessa usein kahdeksansäteiseksi tähdeksi tai pyöräksi. Sama ilmiö toistuu muualla maailmassa, ja nämä kuvat on yleensä käsitetty auringon symboleiksi.
Astrologiassa 8 on myös Saturnuksen numero, ja yksi katastrofisti on esittänyt, että Saturnus on eurooppalaisissa kielissä sanan yö takana numeron kahdeksan kautta seuraavalla tavalla:

no eight > night (engl)
nein acht > nacht (saks)
non huit > nuit (ransk)
non otto > notte (ital)
no ocho > noche (esp)
nej åtta > natt (ruots)

Yö olisi siis "ei kahdeksaa".

Kun taas seemiläisissä kielissä näyttää olevan suorempi viittaus siihen, että yö tarkoittaisi samaa kuin "ei Saturnusta", siis ei Saturnuksen (El) valoa.

In Hebrew, the word for "night" is "lail," which word seems to be composed of the words "la El," or "lo El," which translate as "no El." So also in Arabic, in which language the word for "night" is "leyla," composed of "le Eyl," that is "no El." In Maltese, "night" is "lejl," in which the "j" is pronounced "y," and which also translates as "le El," that is "no El."
Linkki


tiistai 10. marraskuuta 2009

Saturnuksen mytologia ja palvonta Roomassa

Saturnus oli roomalaisessa mytologiassa sadonkorjuun jumala, jonka kreikkalainen vastine oli Kronos. Sitä sanottiin myös maailmankaikkeuden ajanlaskijaksi ja tunnusmerkkinä sen kuvissa oli sirppi, jota Saturnus-planeetan tähtimerkki myös muistuttaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Saturn_(mythology)
http://en.wikipedia.org/wiki/CronusMyytin mukaan Zeus (Juppiter) syrjäytti Kronoksen (Saturnus) vallasta, jolloin tämä vaelsi Italiaan antaen maalle nimeksi Saturnia. Rooman lähellä on nykyään edelleen sen niminen kaupunki. Saturnuksen myyttistä valta-aikaa Roomassa nimitetään kultaiseksi ajaksi, jona vallitsi täydellinen rauha ja harmonia, ja sen muistoksi vietettiin vuosittain riehakasta Saturnalia-juhlaa. Sitä vietettiin talvipäivänseisauksen aikaan kuten joulua, ja siihen liittyi myös samoja tapoja, kuten lahjojen antaminen, ja kristityt ottivatkin myöhemmin sen omakseen muuttaen sen nimen jouluksi. Forum Romanumilla sijainnut Saturnuksen temppeli oli yksi Rooman vanhimmista rakennuksista, ja siitä on tänä päivänä jäljellä vielä rauniot. Se oli myös Rooman valtakunnan lakitaulujen ja valtionrahaston säilytyspaikka. Dionysiuksen mukaan Saturnukselle oli omistettu Roomassa muutenkin paljon pyhäkköjä, ja sen mukaan oli nimetty monia kaupunkeja ja paikkoja, etenkin vuoria.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Saturnalia

http://encyclopedia.jrank.org/SAR_SCY/SATURN_SATURNUS.html
Saturnus oli siis keskeisessä asemassa muinaisen Rooman kulttuurissa, ja näemme pian, että se on sitä edelleenkin, vaikkei niin avoimesti...

Viikonpäivät, planeetat ja Rooman jumalat

Kuten kaikki tietävät, aurinkokunnan planeetat on nimetty roomalaisten (Uranus kreikkalaisen) jumalien mukaan:

Merkurius (Mercurius)
Venus
Maa (Tellus)
Mars
Jupiter (Juppiter)
Saturnus
Uranus (Uranos)
Neptunus
Pluto

http://fi.wikipedia.org/wiki/Planeetat#Aurinkokunnan_planeetat

Saturnuksen kuut taas on nimetty kreikkalaisten titaanien mukaan, kun Saturnuksen kreikkalainen vastine oli Kronos, titaaneista vahvin, joka nousi valtiaaksi kukistamalla isänsä Uranoksen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kronos

Viikonpäivien nimet tulevat pääosin romaanisissa ja osin germaanisissa kielissä näistä jumalista/planeetoista, auringosta ja kuusta:

http://en.wikipedia.org/wiki/Week-day_names


sunnuntai - auringon päivä

dies Solis (lat)
Sunday (engl)
Sonntag (saks)

maanantai - kuun päivä

dies Lunae (lat)
lunedi (ital)
lundi (ransk)
lunes (esp)
Monday (engl)
Montag (saks)

tiistai - Marsin päivä

dies Martis (lat)
martedi (ital)
mardi (ransk)
martes (esp)

keskiviikko - Merkuriuksen päivä

dies Mercurii (lat)
mercoledi (ital)
mercredi (ransk)
miercoles (esp)

torstai - Jupiterin päivä

dies Jovis (lat)
giovedi (ital)
jeudi (ransk)
jueves (esp)

perjantai - Venuksen päivä

dies Veneris (lat)
venerdi (ital)
vendredi (ransk)
viernes (esp)

lauantai - Saturnuksen päivä

dies Saturni (lat)
Saturday (engl)
Zaterdag (holl)

Lauantai on siis alunperin viikon seitsemäs päivä, ja monet vannoutuneet protestantit pitävät sitä oikeana kristillisenä pyhäpäivänä ja sen sunnuntaina pitämistä katolisen kirkon harhaoppina. Jumala siis luomiskertomuksen mukaan lepäsi 7. päivänä. Romaanisissa kielissä launtai onkin nimetty Jumalan kymmenen käskyn määräämän sapatin mukaan:

sabato (ital)
samedi (ransk)
sabado (esp)

maanantai 9. marraskuuta 2009

Saturnus-kultti - videosarja

Saturnus-kulttiin tutustuminen on hyvä aloittaa tästä mielenkiintoisesta ja vangitsevasta videosarjasta.Suorat linkit:

osa 1
osa 2
osa 3
osa 4
osa 5
osa 6
osa 7
osa 8
osa 9
osa 10
osa 11
osa 12