lauantai 14. marraskuuta 2009

Katolisen kirkon Jeesus ja Maria - Saturnus ja Venus?

Jeesuksen syntymäpäivä

Tiedämme jo sen, että Saturnus oli Rooman kultuurissa keskeisin jumala ja että sen nimi Babyloniassa oli STUR (= 666 gematriassa), samoin sen, että katolinen kirkko otti sen kunniaksi talvipäivänseisauksen aikaan järjestetyn Saturnalia-juhlan omakseen vain nimeten sen jouluksi ja siirtäen sen muutamaa päivää myöhemmäksi 25. päivään joulukuuta. Voiko se Raamatun perusteella edes olla Jeesuksen syntymäpäivä?

Miten ihmeessä tämä juhla [Kristuksen syntymäjuhla, joulu] yhdistettiin joulukuun 25. päivään? Raamatusta ei löydy sanaakaan Hänen täsmällisestä syntymäpäivästään tai vuodenajasta, jona Hän syntyi. Mitä siinä sanotaan viittaa siihen, että syntyi Hän minä ajankohtana tahansa, se ei voinut olla 25. joulukuuta. Silloin kun enkelit ilmoittivat Hänen syntymästään Betlehemin paimenille, he laidunsivat lampaita yötä vasten niityillä. Toki Palestiinassa ei ole yhtä karu ilmasto kuin tässä maassa [Skotlannissa], mutta myös siellä huomattavan lämpimistä päivistä huolimatta yön kylmyys on joulukuusta helmikuuhun hyvin pureva, eikä Juudean paimenilla ollut tapana laiduntaa lampaitaan niityillä lokakuun lopun jälkeen.


http://www.piney.com/His31.html


Jeesuksen kuvat

Tässä Jeesus heksagrammin tai Saturnuksen tähden sisällä


















Jeesus ja Saturnuksen rengas?























Jeesus ja aurinko?























Miksi kristityiksi itseään mainostavat kirkot (kuten Suomen luterilainen kirkko) ylipäätään käyttävät niin paljon Jeesuksen kuvia, kun Raamatun alkuperäisissä kymmenessä käskyssä tämä nimenomaan kielletään:

2. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat; mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni.


http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raamattu%20ja%20katekismus


Neitsyt Marian palvonta

Neitsyt Mariasta ei Raamatussa mainita juuri muuta kuin, että hänen puolisonsa oli Joosef ja että Pyhä Henki hedelmöitti hänet. Silti hänet on katolisessa kirkossa nostettu todella suureen asemaan ja palvonnan kohteeksi, ja hänen kunniakseen jopa vietetään "perisynnittömän sikiämisen päivää". Marian palvonnasta kertovat myös otteet paavi Pius XII:n kiertokirjeestä vuodelta 1953:

... ei ole mitään suloisempaa, mitään kallisarvoisempaa kuin palvella, syvästi kunnioittaa, rukoilla ja ylistää palavalla tunteella ilman perisynnin tahraa siinnyttä Jumalan äitiä.

Mutta mistä... löytyy kirkko, jossa palvellaan Jumalan neitsytäitiä suuremmalla hartaudella...

Mutta olkoon tämä pyhä Rooman kaupunki ensimmäisenä näyttämässä esimerkkiä, tämä kaupunki, joka varhaisimmasta kristillisestä aikakaudesta lähtien palveli taivaallista äitiä, sen suojelijaa erityisellä hartaudella...


http://www.biblelight.net/worship_of_the_virgin_mary.htm

Mariaa sanotaan katolisessa kirkossa myös "taivaan kuningattareksi", joka on alunperin puhtaasti pakanallinen nimike, jota käytettiin ainakin Venus-planeettaa edustavista jumalattarista Inanna (Sumer), Ishtar (Babylonia) ja Astarte (seemiläiset) sekä egyptiläisestä jumalattaresta Isis. Näitä ja monia muita jumalattaria sanottiin myös "jumalten äidiksi" tai "äitijumalattareksi". Katolisessa kirkossa myös kuvat Mariasta ja Jeesus-lapsesta hänen sylissään ovat yleisiä. Äiti ja lapsi -kuvien palvonta oli yleistä mysteeriuskonnoissa ympäri maailmaa, ja sen alkulähde lienee Babyloniassa.

http://www.piney.com/His22.html
http://www.piney.com/His23.html



























Neitsyt Maria esitetään usein myös kuunsirpin (tai Venuksen sirpin) kanssa niin kuin muinaiset jumalattaret.

http://www.goines.net/Writing/venus.html






















Diana, roomalainen kuun jumalatar






















Entä "Pietarin" patsas Pietarinkirkossa? Se on todennäköisesti alunperin Jupiterin patsas, joka on vain nimetty uudelleen.






















http://www.reformation.org/rockofages.html